RD

 

Profil
 

 

Lars Mejlby

 

 

Jeg er ivrig jæger og har gået på jagt hele mit liv. Jeg fik jagttegn som 15-årig, men "tyvstartede" som jæger og skød min første sommerbuk i 1973 - 13 år gammel !


Jagtinteressen er der stadig og dermed også interessen for gode, sunde, stærke og det vigtigste af alt - arbejdsglade hunde. Ingen jæger uden brugbar hund.

 

Jeg har haft labradors siden 1982 og i 1990 flyttede den første FT-spaniel ind ! Jeg har apporteret rundt omkring på forskellige godser lige så længe, jeg har haft hund og har aldrig fortrudt, at mit valg af apporterende hund blev labrador.

 

Med årene har labradors ændret sig både af udseende og jagtlyst. Mit valg er helt klart - jeg har brug for labradors, hvis arbejdsglæde er så stor, at det også er muligt at finde en anskydning sidst på dagen.

 

Vi har næsten altid haft labradors af egen avl og ser det som en fordel, at man på den måde kender noget af det hundemæssige ophav.

 

Det har gennem årene været lidt on/off med hensyn til at gå på markprøver. Det skyldtes bl.a, at jeg i 14 år var fritidsskytte på et stort jagtvæsen på Sydsjælland. Det er et meget tidskrævende job, men giver også mange unikke oplevelser - som kun opleves, når man færdes i naturen flere gange om dagen.

 

Gennem alle årene har jeg dog flittigt apporteret rundt omkring - for det er jo lige det, som jeg ønsker at bruge mine hunde til - og grunden til, at vi har dem.

 

Men da Helle gik i hundene og begyndte at gå på spanielsprøver, så blev jeg så småt fanget af konkurrencen igen. Men jeg var ikke færdig med skyttejobbet på det tidspunkt så der var ikke tid. Men i 2004 planlagde vi et kuld labradors, da Helle ville have sådan en. Vi beholdt hver en hvalp derfra og det blev starten på kennel Seahill High Wind - i 2005.

 

I dag er vi begge aktive i DRK, samt i SGL den nye Svenske Klub, som vi syntes varetager de helt rigtige ting i forhold til vorledes en hundeprøve afvikles. Swedish Gundog Leauge er vi er begge meget glade og begejstrede over, vi er i en grad som vi ikke tidligere har set i den klub vi kom fra, blevet modtaget taget rigtigt godt imod, SGL er en klub hvor omgangstonen er direkte og meget venlig og imødekommende også i forhold til nye medlemmer, klubben har den rigtige tilgang ´, således at klubbens midler, bruges alene på uddannelse af, medlemmer, funktionærer og dommere. Der er klart kun en ting som klubben skal fokuserer på, nemlig ikke endet ind Field Trail.

 

 

 

 

 

 

 

 

Helle Golstrup

 

 

I modsætning til Lars, så er jeg ikke en ivrig jæger. Jeg har ikke jagttegn og får det heller ikke, da det ikke interesserer mig som sådan.

 

Min indgang til hunde og jagt er faktisk Lars, som har interesseret sig for det, siden han var barn. Vi har altid haft labradors og også FT-spaniels, men min del i det bestod dengang i den daglige omgang med hundene - og en unghund med i snor på julejagten, hvis det var nødvendigt.

 

Inden jeg gik i hundene var jeg meget hesteinteresseret. Det var på seriøst konkurrenceniveau, så al min fritid blev brugt på det. Men det blev med fuldt overlæg lagt på hylden i 2002 og jeg kastede mig ud i mine første markprøver i spaniels-regi.

 

Men inden jeg nåede til det, så havde jeg i flere år kombineret jagtsæsonen med den stille tid i hestesæsonen på den måde, at jeg drev med spaniels på forskellige godser.

 

I 2005 fik jeg min første labrador - og siden er der kommet flere til.

 

Vi har stort set kun labradors af egen avl og vores målsætning er gode, sunde, stærke og det vigtigste af alt - arbejdsglade, lærevillige hunde, som ønsker at samarbejde.

 

Jagtsæsonen er den bedste tid på året - her skal hundene bruges til det de er lavet til - nemlig jagt. Jeg bruger rigtig mange dage på at apportere eller drive rundt omkring på forskellige godser og selv om vejret ikke altid viser sig fra sin bedste side, så er det bare skønt at se julelysene i øjnene på hunden " Yes - this is the real life " !

 

 

 

 

 

 

     

© Copyright, 2008 seahill-high-wind.dk